De geschiedenis van sieraden
Overslaan en naar de inhoud gaan Werkbalkitems Beheren Administratiemenu Tools Content Commerce Structuur Uiterlijk Uitbreiding Instellingen Personen Rapporten Help Verticale oriëntatie Bewerken erik Open configuratie-instellingenBlog De geschiedenis van sieraden bewerken Primary tabs Weergeven Bewerken(actieve tabblad) Verwijderen Open Kruimelpad configuratie-instellingen Kruimelpad Home De geschiedenis van sieraden Foutmelding Er is een beveiligingsupdate voor de Drupal-versie van deze website beschikbaar. Om de veiligheid van de server te verzekeren moet u het systeem direct bijwerken naar de nieuwste versie. Bekijk de pagina beschikbare updates voor meer informatie en om de ontbrekende updates te installeren. Er zijn beveiligingsupdates voor één of meerdere modules of thema's van deze website beschikbaar. Om de veiligheid van de server te verzekeren moet u deze update(s) direct installeren. Bekijk de pagina beschikbare updates voor meer informatie en om de ontbrekende updates te installeren. Title De geschiedenis van sieraden Categorie Fanci Geschiedenis Onderhoud Soorten juwelen Juwelen Stainless Steel Image Tekstalternatief De geschiedenis van sieraden Korte beschrijving van de afbeelding voor schermlezers die getoond wordt als de afbeelding niet beschikbaar is. Dit is van belang voor toegankelijkheid. juwelen en sieraden Romeinen_0.jpg (119.83 KB) Samenvatting (Samenvatting verbergen) Leeg laten om het begin van de berichttekst als samenvatting te gebruiken. Body
Nu dragen mensen sieraden om zich mooi te maken maar dat is niet altijd zo geweest.
Al in de Oudheid en Préhistorie droegen zowel mannen als vrouwen sieraden. In die tijd was het vooral een machtssymbool. Ze waren eenvoudiger en soberder van vorm dan nu. Ze bestonden meestal uit touwtjes waaraan een schelp, steen, dierentand of bot hing.
De oudste sieraden zijn opgegraven in Kenia en dateren van 77 000 jaar geleden.
De functie van een sieraad is verschillend van de stam waar ze gedragen worden:
Sieraden in de Egyptische beschaving
Vooral de Egyptenaren lagen aan de basis van het ontstaan van de sieraden. Zij waren het eerste volk dat goud verwerkte in hun sieraden. De farao’s droegen ze vooral omwille van hun status als God. Bij hun overlijden gingen de juwelen mee in de graftombe. Niet alleen farao’s, maar ook het gewone volk (mannen, vrouwen, kinderen, boeren, …) droegen sieraden om hun identiteit aan te duiden. Naast goud gebruikte men vaak glas om juwelen te maken.
Sieraden in de Romeinse tijd
Welgestelde Romeinse mannen droegen vooral de zegelring met een afbeelding die ze zelf hadden gekozen. Deze ring werd gebruikt voor het verzegelen van brieven. Hij werd gemaakt van goud, zilver, brons of lood.
Bij jonge Romeinse mannen was vooral de bulla populair. Voor wie het niet kent, het is eigenlijk niet meer dan een amulet die aan een ketting gedragen werd.
De Romeinse vrouwen waren vooral gek op de ring. Zoals nu waren ze in die tijd al vaak fijn en elegant afgewerkt. Ook zag men toen bij de vrouwen reeds versierde haarspelden, armbanden en halskettingen.
Niet alleen de rijken droegen juwelen maar ook de minder welgestelde bevolking. Het verschil was wel dat ze gemaakt waren van goedkopere materialen zoals keramiek of brons.
De Romeinse armbanden herken je vooral door hun versiering met stenen en glas.
Tot op vandaag zien we invloeden van de Romeinen op onze hedendaagse juwelen en sieraden. Het zijn vooral de mogelijkheden en middelen die verbeterd zijn waardoor ze mooier zijn afgewerkt maar aan de vormen en materialen is nog niet veel veranderd.
De komst van het horloge
De opkomst van het horloge dateert van in de late middeleeuwen. Eerst kwam de draagbare klok met veermachine. Later in de 16de eeuw werd deze bijgewerkt tot het horloge. Hoewel het horloge eigenlijk niet valt onder de categorie van juwelen, wordt het wel meer en meer in deze functie gedragen.
Het is pas in de 19e eeuw dat men sieraden begon te dragen als vorm van verfraaiing, in alle mogelijke vormen.
Over tekstopmaak Tekstopmaak Volledige HTML REAL-TIME SEO FOR DRUPAL Focus trefwoord Geschiedenis van sieraden Kies de hoofdterm of zin waar dit bericht / deze pagina over gaat. SEO: good Snippet editor Snippet preview De geschiedenis van sieraden | fanci 192.168.1.100 /blog/de-geschiedenis-van-sieraden/ Ook benieuwd naar hoe, waar en wanneer de sieraden zijn ontstaan en welke evolutie ze hebben doorgemaakt? Lees hier alles over de geschiedenis van sieraden. Edit snippet Inhoudsanalyse Bad SEO scoreThe focus keyword doesn't appear in the first paragraph of the copy. Make sure the topic is clear immediately. Bad SEO scoreYou have not used your focus keyword in any subheading (such as an H2) in your copy. Bad SEO scoreThe keyword density is 0.0%, which is a bit low; the focus keyword was found 0 times. Ok SEO scoreThe copy scores 55.7 in the Flesch Reading Ease test, which is considered fairly difficult to read. Try to make shorter sentences to improve readability. Good SEO scoreThis page has 0 nofollowed link(s) and 3 normal outbound link(s). Good SEO scoreThe meta description contains the focus keyword. Good SEO scoreIn the specified meta description, consider: How does it compare to the competition? Could it be made more appealing? Good SEO scoreThe images on this page contain alt attributes with the focus keyword. Good SEO scoreThe text contains 423 words. This is more than the 300 word recommended minimum. Good SEO scoreThe page title is between the 35 character minimum and the recommended 65 character maximum. Good SEO scoreThe focus keyword appears in the URL for this page. Published Laatst opgeslagen 30/03/2021 - 16:10 Author nancy Nieuwe revisie aanmaken META TAGS URL-ALIAS Generate automatic URL alias Uncheck this to create a custom alias below. Configure URL alias patterns. URL-alias /blog/de-geschiedenis-van-sieraden Specificeer een alternatief pad waarop deze data kan worden bereikt. Gebruik bijvoorbeeld "/over" als een pagina over de organisatie wordt geschreven. URL-OMLEIDINGEN AUTEURSINFORMATIE PROMOTIE-OPTIES EXPORTEREN Published Verwijderen Lade 'Administratiemenu' geopend.